Dom här smarriga, vegetariska rödbetsbiffarna går inte av för hackor. Ni bara måste prova dessa. Jag serverar dom med en fetaostkräm & en ljummen sallad med bl a. bulgur, bönor & örter!
Sept. 25, 2022
𝗥𝗢̈𝗗𝗕𝗘𝗧𝗦𝗕𝗜𝗙𝗙𝗔𝗥:
4 st stora rödbetor
3 st medelstora morötter
1 st ägg
2 dl maizenamjöl
1 dl ströbröd
4 st vitlöksklyftor
2 msk citronsaft
1 msk finhackad persilja
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 msk torkad oregano
2 tsk chilipulver
Salt & peppar, efter smak
Olivolja
Olja till stekning
𝗙𝗘𝗧𝗔𝗢𝗦𝗧𝗞𝗥𝗔̈𝗠:
4 st rågade msk med grekisk yoghurt
2 st rågade msk lätt majonnäs
150 g fetaost
3 msk fint skuren färsk gräslök
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 tsk chili flakes
Salt
Peppar
𝗥𝗢̈𝗗𝗕𝗘𝗧𝗦𝗕𝗜𝗙𝗙𝗔𝗥:
1. Börja med att skala och riva rödbetor och morötter grovt på rivjärn. Pressa vitlöken.
2. Blanda övriga ingredienser med vitlöken & de rivna betorna och morötterna. Arbeta ihop en fast och fin smet (använd tassarna✋). Är smeten för lös tillsätt mer maizenamjöl, är den för torr tillsätt olivolja.
3. Forma fina biffar av smeten. Borde räcka till 6-8 stycken. Börja med en liten biff och provstek så den håller ihop. Stek dem sedan gyllenbruna i olja på båda sidor, på medelvärme.
𝗙𝗘𝗧𝗔𝗢𝗦𝗧𝗞𝗥𝗔̈𝗠:
1. Smula fetaosten i en skål. Tillsätt gräslök, vitlök & chili flakes.
2. Tillsätt yoghurt & majonnäs och smaka av med salt & peppar.