Den här måste ni bara testa ikväll till söndagsmiddagen🤩👏. Bara goda smaker som gifter sig perfekt efter 20 minuter i ugnen.
Sept. 25, 2022
2 msk olivolja, extra virgin
500 g fläskfilé, lämpliga bitar
1 st gul lök, finhackad
3 st vitlöksklyftor, finhackade
1 st röd chili, finhackad
2 msk tomatpuré
2 dl finhackade soltorkade tomater
400 g champinjoner
2 dl passerade tomater
2 dl matlagningsgrädde
1 st tärning oxbuljong
1 dl vitt vin
2 dl färsk timjan, finhackad
2 dl färsk oregano, finhackad
10 st körsbärstomater, halverade
Riven ost, 12 %
Citronsaft
Salt
Peppar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Stek fläskfilén gyllene i hälften av olivoljan. Under tiden smörj in en ugnsäker form med resten av oljan.
3. Sprid ut fläskfilén i ugnssäkra formen. Fräs sedan i samma panna gul lök, vitlök & chili flakes mjuka.
4. Tillsätt champinjoner och soltorkade tomater. Fräs ytterligare en liten stund, lägg sedan i tomatpuré och låt fräsa någon minut.
5. Tillsätt vitt vin, passerade tomater, matlagningsgrädde & oxbuljongtärning och låt reducera ner till önskvärd konsistens. Tillsätt timjan & oregano. Smaka av med citron, salt & peppar.
6. Häll såsen över fläskfilén. Toppa med körsbärstomater och riven ost.
7. Gratinera i ugn, ca 20 min. Servera med basmatiris & sallad.