Sjukstuga här hemma och ingen ork till avancerad matlagning. Då blir det en carbonara med ägg, parmesan och pastavatten enligt konstens alla regler och så boostar vi den med lite svenskt bacon och egenplockade kantareller från frysen. Testa gärna denna🤩👏:
Sept. 25, 2022
200 g linguine eller spagetti
4 st ägg
2 dl riven parmesan
3 st vitlöksklyftor, finhackade
200 g bacon, tärnat
200 g kantareller
2 msk smör
3 - 4 msk olivolja
1 dl pastavatten
Grovmalen svartpeppar efter smak
1 dl färsk persilja, finhackad
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Värm upp en stekpanna på medelvärme.
3. Fräs bacon & kantareller i en torr stekpanna.
4. Skiva under tiden vitlöken.
5. Lägg i den när baconet börjar avlägsna fett i pannan & kantarellerna slutat vätska. Tillsätt smöret och fräs vitlöken i det.
6. Medans bacon, kantareller och vitlök fräser, vispa ihop äggen och 1/2 av parmesanen tillsammans med 1/2 av persiljan.
7. När pastan är al dente så häll över den tillsammans med pastavatten till stekpannan.
8. Stäng av värmen. (Detta är viktigt för annars kommer det bli äggröra när du tillsätter äggblandningen.)
9. Ringla över olivoljan.
10. Häll på äggblandningen och se till att allt blandas väl.
11. Lägg upp med en äggula & garnera med finhackad persilja, den kvarvarande parmesanen & massor med grovmalen svartpeppar!
12. Servera direkt!