Blir som sagt sugen på mustiga grytor nu när höstmörkret kommer smygandes. Ikväll gjorde jag en med fläskkarré och kantareller. Riktigt smarrig blev den🤩👏! Serverades med pressad potatis, svartvinbärsgelé & en enkel sallad. Prova gärna denna som framöver;
Sept. 21, 2022
50g smör
1kg benfri fläskkarré, i tärningar om 2x2 cm
400g kantareller
200g bacon, skivat
4st scharlottenlökar, skivade
3st vitlöksklyftor, skivade
400g syltlök
2st gröna paprikor, i bitar om 2x2cm
2msk tomatpuré
2msk dijonsenap
2msk viltfond
2msk kantarellfond
3dl vatten
4dl matlagningsgrädde
1dl färsk persilja, finhackad
1dl färsk timjan, finhackad
1dl färsk salvia, finhackad
2msk vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
1. Hetta upp en stekpanna med smör, bryn fläskkarrén så den får fin yta. Lägg över i en gryta. 2. Stek svampen & baconet knaprigt. Lägg över i grytan. 3. Stek scharlottenlök och vitlök mjukt. Lägg även över det i grytan. 4. Hetta upp grytan och tillsätt tomatpuré. Låt fräsa någon minut innan du tillsätter syltlök, paprika, dijonsenap, fonderna, vatten och matlagningsgrädde. Låt koka upp och sjuda i ca 3 timmar eller tills köttet är riktigt mört. 5. Tillsätt vitvinsvinäger & örterna. Smaka av med salt och peppar. Servera med potatis eller ris.