ร–ver 60 minuter

๐—ฆ๐—Ÿ๐—”ฬŠ ๐—ฃ๐—”ฬŠ ๐—ž๐—”ฬˆ๐—™๐—ง๐—˜๐—ก ๐— ๐—”๐—–๐—ž๐—” ๐—ฃ๐—”ฬŠ ๐—›๐—˜๐— ๐—•๐—”๐—ž๐—ง ๐—ฉ๐—˜๐—ง๐—˜๐—•๐—ฅ๐—ขฬˆ๐—— ๐— ๐—˜๐—— ๐—ก๐—ฌ๐—ฃ๐—Ÿ๐—ข๐—–๐—ž๐—”๐——๐—˜ ๐—ž๐—”๐—ก๐—ง๐—”๐—ฅ๐—˜๐—Ÿ๐—Ÿ๐—˜๐—ฅ, ๐—Ÿ๐—ขฬˆ๐—ฉ๐—•๐—œ๐—ง ๐—ข๐—–๐—› ๐—ฃ๐—”๐—ฅ๐— ๐—˜๐—ฆ๐—”๐—ก

Smarrig kantarellmacka pรฅ hembakt vetebrรถd med fรคrska รถrter och fond.

๐— ๐—ฎ๐˜๐˜€ ๐—ช๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ฟ๐—ฒ๐—ป

Sept. 21, 2022

Ingredienser

๐—›๐—˜๐— ๐—•๐—”๐—ž๐—ง ๐—ฉ๐—˜๐—ง๐—˜๐—•๐—ฅ๐—ขฬˆ๐——

9dl mjรถlk

75g jรคst

4msk brรถdsirap

2msk valfria frรถn (jag anvรคnde camelinafrรถn)

3tsk salt

4dl mandelmjรถl

12 st vetemjรถl

๐—ž๐—”๐—ก๐—ง๐—”๐—ฅ๐—˜๐—Ÿ๐—Ÿ๐—ฆ๐—ง๐—จ๐—ฉ๐—ก๐—œ๐—ก๐—š

100g smรถr

200g kantareller

200g lรถvbit, strimlad

3st schalottenlรถkar, finhackade

3st vitlรถksklyftor, finhackade

1msk dijonsenap

2dl fรคrsk salvia eller timjan, finhackad

1msk vetemjรถl

1msk viltfond eller kantarellfond

4dl matlagningsgrรคdde

Citronsaft

Riven parmesan

Salt

Peppar

Gรถr sรฅ hรคr

๐—›๐—˜๐— ๐—•๐—”๐—ž๐—ง ๐—ฉ๐—˜๐—ง๐—˜๐—•๐—ฅ๐—ขฬˆ๐——

1. Vรคrm mjรถlken till 37 grader. Lรถs upp jรคsten med saltet och mjรถlken. Tillsรคtt sirap, frรถn och mjรถlet, lite i taget. 2. Knรฅda ihop degen pรฅ ett mjรถlat bakbord eller i bakmaskin. Lรฅt degen jรคsa รถvertรคckt i bunken i 40 minuter. 3. Dela degen i fyra delar och rulla ut dem till tjocka lรคngder. Forma 4 limpor och lรคgg pรฅ bakplรฅtspapper pรฅ ugnsplรฅt. 4. Lรฅt jรคsa under bakduk i 40 minuter. Sรคtt ugnen pรฅ 220 grader. Grรคdda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Tรคck eventuellt brรถden med ett bakplรฅtspapper mot slutet av grรคddningen. 5. Pensla med kallt vatten & lรฅt svalna under duk pรฅ galler.

๐—ž๐—”๐—ก๐—ง๐—”๐—ฅ๐—˜๐—Ÿ๐—Ÿ๐—ฆ๐—ง๐—จ๐—ฉ๐—ก๐—œ๐—ก๐—š

1. Frรคs ur vรคtskan ur kantarellerna och smรถrstek dem knapriga i hรคlften av smรถret. Stรคll รฅt sidan. 2. Stek lรถvbiten i resten av smรถret sรฅ den fรฅr fin fรคrg, tillsรคtt lรถken och salvian. Lรฅt bli mjukt. 3. Pudra รถver mjรถlet, rรถr om. Tillsรคtt dijonsenap, viltfond och matlagningsgrรคdde. Lรฅt gรฅ ihop och bli stabbigt. Smaka upp med citronsaft, salt & svartpeppar. 4. Skeda upp stuvningen pรฅ rostat brรถd, toppa med massor av riven parmesan och lite persilja!

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis sรฅ kan du samla alla dina recept pรฅ en plats fรถr att gรถra det lรคttare att planera, handla och laga din mat.