๐—ž๐—”๐—ก๐—ง๐—”๐—ฅ๐—˜๐—Ÿ๐—Ÿ๐—ฅ๐—œ๐—ฆ๐—ข๐—ง๐—ง๐—ข ๐— ๐—˜๐—— ๐—ž๐—ก๐—”๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐—ฆ๐—ง๐—˜๐—ž๐—ง๐—” ๐—ž๐—”๐—ก๐—ง๐—”๐—ฅ๐—˜๐—Ÿ๐—Ÿ๐—˜๐—ฅ, ๐—ฅ๐—จ๐—–๐—–๐—ข๐—Ÿ๐—” ๐—ข๐—–๐—› ๐—ฅ๐—ข๐—ฆ๐—ง๐—”๐——๐—˜ ๐—›๐—”๐—ฆ๐—ฆ๐—˜๐—Ÿ๐—ก๐—ขฬˆ๐—ง๐—ง๐—˜๐—ฅ

Himmelsk middag ikvรคll med nyplockade kantareller i fokus. Den hรคr risotton blev helt magisk och ni mรฅste prova den๐Ÿคฉ๐Ÿ‘

๐— ๐—ฎ๐˜๐˜€ ๐—ช๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ฟ๐—ฒ๐—ป

Sept. 21, 2022

Ingredienser

Ca 2 liter kantareller (1 liter finhackade kantareller & 1 liter lite mindre sprรถda kantareller

50 g smรถr

4 st smรฅ schalottenlรถkar, finhackade

3 st vitlรถksklyftor, finhackade

1 tsk chili flakes

3 dl arborioris

2 dl vitt vin

Ca 1 liter svampbuljong

2 msk kantarellfond

2 dl riven parmesan

1 dl fรคrsk persilja, finhackad

1 dl fรคrsk timjan, finhackad

Salt

Peppar

1 nรคve ruccola

1 dl rostade hasselnรถtter, finhackade

Gรถr sรฅ hรคr

1. Frรคs ur vรคtskan ur de finhackade kantarellerna.

1. Frรคs ur vรคtskan ur de finhackade kantarellerna.

2. Tillsรคtt smรถr, schalottenlรถk, vitlรถk & chili flakes. Lรฅt svettas lite och lรฅt kantarellerna fรฅ fรคrg.

2. Tillsรคtt smรถr, schalottenlรถk, vitlรถk & chili flakes. Lรฅt svettas lite och lรฅt kantarellerna fรฅ fรคrg.

3. Vรคnd ner riset och hรคll pรฅ vinet. Rรถr kontinuerligt tills det mesta dunstat bort. Hรคll i Kantarellfond.

3. Vรคnd ner riset och hรคll pรฅ vinet. Rรถr kontinuerligt tills det mesta dunstat bort. Hรคll i Kantarellfond.

4. Tillsรคtt nu svampbuljongen, lite i taget under omrรถrning tills all buljong รคr slut. Riset bรถr nu vara mjukt med en liten kรคrna. Vรคnd ner parmesanen.

4. Tillsรคtt nu svampbuljongen, lite i taget under omrรถrning tills all buljong รคr slut. Riset bรถr nu vara mjukt med en liten kรคrna. Vรคnd ner parmesanen.

5. Knaperstek de mindre sprรถda kantarellerna i smรถr och servera risotton med de knaperstekta kantarellerna, ruccola, rostade hasselnรถtter, god olivolja och mer parmesan! ๐—Ÿ๐—ฌ๐—–๐—ž๐—” ๐—ง๐—œ๐—Ÿ๐—Ÿ!๐Ÿ˜‹๐Ÿ‘Œ

5. Knaperstek de mindre sprรถda kantarellerna i smรถr och servera risotton med de knaperstekta kantarellerna, ruccola, rostade hasselnรถtter, god olivolja och mer parmesan! ๐—Ÿ๐—ฌ๐—–๐—ž๐—” ๐—ง๐—œ๐—Ÿ๐—Ÿ!๐Ÿ˜‹๐Ÿ‘Œ

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis sรฅ kan du samla alla dina recept pรฅ en plats fรถr att gรถra det lรคttare att planera, handla och laga din mat.