Enkel vardagsräddare med salsiccia & karljohanssvamp i god tomatsås. Mer än så behövs inte.
Sept. 13, 2022
Pasta penne rigate, beräkna på ca 70g/pers
5 st färska salsicciakorvar, färsen utplockad ur fjälstret
200 g karljohanssvamp
1 st morot, grovriven
1 st röd chili, finhackad
6 st vitlöksklyftor, hackade
3 msk olivolja
2 st gula lökar, finhackade
2 msk torkad basilika eller ½ kruka färsk finhackad basilika
2 msk torkad oregano eller ½ kruka färsk finhackad oregano
1 msk koncentrerad kalvfond
800 g passerade tomater
3 msk tomatpuré
1 msk balsamico vinäger
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Värm upp olivolja i en stabil gryta. Fräs chili, morot, vitlök & gul lök så den blir mjuk. Utan att ta färg. Vrid upp värmen & tillsätt salsicciafärsen & karljohanssvampen. Stek så de får fin färg.
3. Tillsätt tomatpuré & låt fräsa med en stund.
4. Tillsätt de passerade tomaterna & kalvfond, smaka av, ifall du vill ha mer vitlökssmak kan du pressa i ytterligare 1-2 vitlöksklyftor.
5. Låt såsen puttra tills pastan är klar, vänd i basilika & oregano. Smaka av med balsamicovinäger, salt & peppar. Späd med pastavatten ifall du tycker såsen är för tjock.
6. Vänd ner pastan och toppa med riven parmesan & fina basilikablad. Servera direkt.
𝗟𝗬𝗖𝗞𝗔 𝗧𝗜𝗟𝗟!😋👌