Har jättemycket blåbär hemma i frysen, så provade att göra en blåbärssås på lite av dem. Den blev riktigt bra. Man får lite känslan av en rödvinssås när man äter den. Den måste ni prova! 🤩 Fisken rimmades och torkades sedan av och kryddades med nymalen svartpeppar. Sen ugnsbakades den på spenaten som bara hade dressats med olivolja, flingsalt & svartpeppar. I potatispurén hade jag grädde, smör & västerbottenost.
Sept. 2, 2022
2 msk majsmjöl
1 citron, saften från citronen
4 msk balsamvinäger
0.5 l frysta blåbär
2 dl färdigblandad grönsaksfond
1 msk färsk timjan, finhackad
Salt och peppar efter smak
4 msk smör
Blanda majsmjölet med den pressade citronen. Lägg det tillsammans med övriga ingredienser i en liten kastrull (undantaget smöret som ska in sist.) Koka såsen i 25 minuter. Då har den reducerat till ca hälften.
Ta blåbärssåsen av spisen och rör ner smöret i klickar. Rör till dess att smöret smält in och såsen tjocknat.
𝗟𝗬𝗖𝗞𝗔 𝗧𝗜𝗟𝗟!😋👌