I de här hade jag srirachamayo, sallad, karamelliserad purjolök, picklad rödlök, rostad lök & sweetchilisås. Jädrar i havet vad mumsiga dom blev!
Original recept från www.instagram.com
April 8, 2024
500 g laxfilé (utan skinn)
1 msk färsk koriander, finhackad
1 msk färsk persilja, finhackad
1 msk färsk mynta, finhackad
1 tsk chilipulver
1 tsk limejuice
Salt
Peppar
Ströbröd
Rapsolja + smör till stekning
Skär laxen i 1cm bitar på en skärbräda, skjut sedan halva delen av laxen åt ena sidan. Hacka den kvarvarande laxen så den blir superfin, nästan som en puré.
Lägg över chili, persilja, koriander, mynta & lime, lägg sedan tillbaka de större bitarna och krydda med havssalt och svartpeppar. Dela in i 4, sedan forma i 2cm tjocka biffar. Vänd dem sedan i ströbröd.
Placera en stor stekpanna på en medelhög värme med 1 msk rapsolja & 1 msk smör. Stek biffarna i 2 minuter på varje sida, eller tills de är snyggt gyllene.
Servera som laxburgare i bröd eller med i princip valfritt tillbehör, potatis, potatismos, rotfrukter, bulgur eller sallad!