Ikväll blev det en snabb och enkel wok med kyckling, grönsaker, och färdig teriyakisås. Dessutom riktigt, riktigt god🤩👏
Original recept från www.instagram.com
April 6, 2024
500 g kyckling, strimlad (gärna lårfilé)
1 dl maizenamjöl
3 msk rapsolja
1 msk sesamolja
3 st vitlöksklyftor, pressade
1 msk ingefära, riven
1 tsk chili flakes
1 st rödlök
250 g frysta wokgrönsaker
1 st flaska teriyakisås
2 msk limejuice
1 dl koriander, finhackad
1 msk japansk soya
Salt & peppar
Jordnötter, hackade
Svarta- & vita sesamfrön, torrostade
Vänd den strimlade kycklingen i maizenamjöl blandat med 1 tsk salt.
Hetta upp en wokpanna alt stekpanna med högkant med rapsolja & sesamolja.
Fräs kycklingen så den blir frasig med fin färg. Ställ åt sidan.
I samma panna fräser du på vitlök, ingefära, chili & rödlök i någon minut.
Tillsätt frysta wokgrönsaker & fräs på högvärme tills all vätska dunstat bort.
I med teriyakisås & soya. Lägg i kycklingen. Låt koka ihop.
Smaka av med limejuice, koriander, salt & peppar.
Servera med jasminris/nudlar & toppa med jordnötter, sesamfrön & koriander.