Vilken smarrig middag vi åt igår. Och fort går det också. Den här måste ni testa. Smaker som passar varandra perfekt!🤩
Aug. 16, 2022
1kg potatis, mjölig sort
4st laxfiléer
200g räkor, (gärna handskalade)
1msk olivolja, extra virgin
4dl créme fraîche
1st purjolök, skivad
2msk hummerfond
1dl dill, finhackad
1tsk chilipulver
2msk citronsaft
Salt
Svartpeppar
Sätt ugnen på 175grader. Skala och koka potatis.
Lägg ut tinade laxfiléer i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och salta och peppra.
Blanda övriga ingredienser i en skål. Smaka av om det behövs mer hummerfond, citronsaft, dill, salt eller svartpeppar.
Bred röran över laxen. Ställ in i mitten av ugnen i ca 20 min eller tills laxen känns klar.
Pressa potatisen och servera till laxen.