Citron & basilika är en supergod kombo & tillsammans med den härliga halloumin blir detta jättegott. Den här gjorde jag ikväll och jag gör den ofta. Ni bara måste testa detta enkla & smarriga recept;
Aug. 12, 2022
500g halloumi, i kuber
2msk olivolja, extra virgin
1st gul lök, finhackad
4st vitlöksklyftor, finhackade
1tsk chili flakes
5dl grädde
1st tärning grönsaksbuljong
knippe Gräslök, finhackad
1st citron, både saft & zest
kruka Färsk basilika, både blad och stjälkar. finhackad. (spara 8-10 av de finaste bladen till garnering)
Salt
Nymalen svart- & vitpeppar
Börja med att steka halloumin gyllene i hälften av olivoljan. Ställ den sedan åt sidan. Låt rinna av på hushållspapper.
Hetta upp en panna (gärna traktörpanna), med resten av olivoljan. Lägg i gul lök, vitlök & chili flakes. Låt sautera i ungefär 5 min.
Tillsätt grädde, citronzest och grönsaksbuljongen. Låt sjuda på medelvärme till önskad konsistens.
När grytan nått önskad konsistens, tillsätt gräslök, basilika & smaka av med citronsaft, salt & peppar.
Rör sedan försiktigt ner 2/3 av halloumin. Spara resten till garnering.
Toppa grytan med resterande halloumi & basilikablad. Servera med nykokt jasminris & en god sallad.