En sån där snabb vardagsräddare igen🤩👏 Supersmarrig lax i kokosmjölk, snabbt går det också😎☀️🔥; Låter det gott?
Aug. 12, 2022
4st bitar laxfilé
1msk rapsolja + 1msk sesamolja
1msk ingefära, hackad
1st gul lök, finhackad
3st vitlöksklyftor, pressade
1tsk chili flakes
1st röd spetspaprika, i bitar
2tsk rödcurrypasta
1 burk kokosmjölk (400ml)
2,5dl créme fraîche
1msk limejuice
3msk persilja, finhackad
2msk koriander, finhackad
Salt
Svart- & vitpeppar
1. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen. 2. Lägg upp laxfiléerna i en smord ugnssäker form. Salta & peppra. 3. Hetta upp en panna med rapsolja och sesamolja. Fräs vitlök, gul lök, ingefära & chili flakes mjuka utan att ta färg. 4. Låt den röda currypastan gå med så du får en kräm. Låt spetspaprikan gå med i 1 min. 5. Häll på kokosmjölk & créme fraîche. Låt koka upp och reducera ner till en krämig konsistens. Smaka av med limejuice, persilja, koriander, salt & peppar. 6. Fördela såsen över laxen och kör in i mitten av ugnen på 200 grader. Ca 10-15 min. Servera med det nykokta basmatiriset och sallad.