Risotto är något som kan varieras i tycke och smak till oändlighet. Jag älskar risotto❤️ Buljongen kan vara från kyckling, grönsaker, kött eller varför inte skaldjur?Du kan använda buljong från tärning vilket gör det extra smidigt👍! Du kan använda parmesan, cheddar, grana padano eller kanske t o m färskost för att nå optimal krämighet. Sen kan du toppa med vad som faller dig in, eller helt enkelt beroende på vad du har hemma. Många drar sig nog för att göra risotto för de tror det är så svårt, men gör inte det. Det är väldigt enkelt och framförallt gott😋👌 Här följer ett exempel på en riktigt smarrig & enkel svamprisotto🤩👏
Original recept från www.instagram.com
Feb. 15, 2024
1 tsk olivolja
400 g kantareller
100 g skogssvamp
1 msk smör
4 st små schalottenlökar, finhackade
3 st vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk chili flakes
3 dl arborioris
2 dl vitt vin
1 l svampbuljong
2 dl riven parmesan
1 dl färsk persilja, finhackad
1 dl färsk timjan, finhackad
Salt
Peppar
1 dl pinjenötter, rostade
Hetta upp en panna med olivolja. Fräs ur vätskan ur kantarellerna.
Tillsätt smör, schalottenlök, vitlök & chili flakes. Låt svettas lite och låt kantarellerna få färg.
Vänd ner riset och häll på vinet. Rör kontinuerligt tills det mesta dunstat bort.
Tillsätt nu svampbuljongen, lite i taget under omrörning tills all buljong är slut. Riset bör nu vara mjukt med en liten kärna. Vänd ner parmesanen. Rosta pinjenötter, smörstek resten av svampen och servera risotton med pinjenötter och mer parmesan!