Ensam med ungarna ikväll, då kör vi en klassiker med säkert resultat. Jag har gul lök i mina raggmunkar🤩👏!
Aug. 1, 2022
1kg potatis, mjölig sort
1st gul lök, finhackad
3 dl vetemjöl
2 tsk salt
6 dl standardmjölk
3 ägg
Smör, till stekning
400 g bacon eller sidfläsk, skivat
1. Skala potatisen & finhacka löken. 2. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. 3. Stek baconet i en stekpanna och håll det varmt. Spara flottet till stekningen av raggmunkarna. 4. Riv potatis grovt direkt ner i äggsmeten tillsammans med löken. 5. Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk. 6. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna. 7. Servera raggmunkarna med baconet, lingonsylt & gärna rårivna morötter.