𝗞𝗥𝗔̈𝗠𝗜𝗚 𝗙𝗜𝗦𝗞- 𝗢𝗖𝗛 𝗦𝗞𝗔𝗟𝗗𝗝𝗨𝗥𝗦𝗚𝗥𝗬𝗧𝗔

Curry, dill & dragon är smaksättningen på grytan. Buljongen kokades på räkskalen. I övrigt var det rödlök, purjolök, potatis, sötpotatis, paprika, chili, vitt vin, grädde & vitlök i grytan. Detta är en riktig favorit!😋👌

𝗠𝗮𝘁𝘀 𝗪𝗲𝘀𝘁𝗲𝗿𝗴𝗿𝗲𝗻

July 11, 2022

Ingredienser

BULJONGEN:

Räkskal

Olivolja

Vatten

FISKGRYTAN:

200 g torsk (eller annan vit fisk)

200 g lax

200 g räkor med skal

1 msk olivolja

1 st sötpotatis

6 st medelstora potatisar av fast sort

1 msk tomatpuré

1 st röd paprika

1 st liten röd lök

1 st liten purjolök

4 st vitlöksklyftor

2 tsk chili flakes

3 dl grädde

2 dl vitt vin, torr sort

1 msk curry

1 dl färsk dill, finhackad

1 msk torkad dragon

Citron

Salt & peppar

Gör så här

Börja med buljongen. Skala räkorna. Ställ åt sidan. Fräs räkskalen i olivoljan i ca 2 min. Häll på vatten så det täcker skalen och låt koka upp. Låt sedan buljongen sjuda i minst 1 timme.

Pressa vitlöken, skiva purjolök, rödlök & röd paprika. Tärna sötpotatisen & den fasta potatisen. Skär fisken i munsstora bitar.

Hetta upp en stor gryta med olivolja. Fräs vitlök, purjolök, rödlök, chili flakes & curry tills löken blir mjuk.

Tillsätt tomatpuré och fräs den i ca 1min för att ta bort beskan. Tillsätt vinet och låta koka bort.

Tillsätt röd paprika, sötpotatis & potatis. Svetta i ett par minuter.

Sila av buljongen och häll den över grönsakerna. Tillsätt grädde & dragon. Låt grytan sjuda tills potatisen är mjuk.

Tillsätt fisken & dillen, ta av grytan från värmen och låt stå med lock på i 10-12 min så fisken blir klar.

Smaka av med citron, salt & peppar. Lägg upp & toppa med räkorna & aioli eller créme fraîche. 𝗟𝗬𝗖𝗞𝗔 𝗧𝗜𝗟𝗟!😋👌

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.