Curry, dill & dragon är smaksättningen på grytan. Buljongen kokades på räkskalen. I övrigt var det rödlök, purjolök, potatis, sötpotatis, paprika, chili, vitt vin, grädde & vitlök i grytan. Detta är en riktig favorit!😋👌
July 11, 2022
Räkskal
Olivolja
Vatten
200 g torsk (eller annan vit fisk)
200 g lax
200 g räkor med skal
1 msk olivolja
1 st sötpotatis
6 st medelstora potatisar av fast sort
1 msk tomatpuré
1 st röd paprika
1 st liten röd lök
1 st liten purjolök
4 st vitlöksklyftor
2 tsk chili flakes
3 dl grädde
2 dl vitt vin, torr sort
1 msk curry
1 dl färsk dill, finhackad
1 msk torkad dragon
Citron
Salt & peppar
Börja med buljongen. Skala räkorna. Ställ åt sidan. Fräs räkskalen i olivoljan i ca 2 min. Häll på vatten så det täcker skalen och låt koka upp. Låt sedan buljongen sjuda i minst 1 timme.
Pressa vitlöken, skiva purjolök, rödlök & röd paprika. Tärna sötpotatisen & den fasta potatisen. Skär fisken i munsstora bitar.
Hetta upp en stor gryta med olivolja. Fräs vitlök, purjolök, rödlök, chili flakes & curry tills löken blir mjuk.
Tillsätt tomatpuré och fräs den i ca 1min för att ta bort beskan. Tillsätt vinet och låta koka bort.
Tillsätt röd paprika, sötpotatis & potatis. Svetta i ett par minuter.
Sila av buljongen och häll den över grönsakerna. Tillsätt grädde & dragon. Låt grytan sjuda tills potatisen är mjuk.
Tillsätt fisken & dillen, ta av grytan från värmen och låt stå med lock på i 10-12 min så fisken blir klar.
Smaka av med citron, salt & peppar. Lägg upp & toppa med räkorna & aioli eller créme fraîche. 𝗟𝗬𝗖𝗞𝗔 𝗧𝗜𝗟𝗟!😋👌