Denna irakiska, klassiska lyxfrukost Àr supersmarrig. Jag tycker den funkar lika bra som middag och Àr vÀldigt trevligt att stÀlla fram nÀr hela familjen Àr samlad!
Original recept frÄn www.instagram.com
Sept. 22, 2025
500 st köttfÀrs
3 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
1 st liten bunte persilja
2 st mogna tomater
5 - 6 st Àgg
1 tsk gul curry
2 st salladslökar
Salt & peppar
Rapsolja till stekning
Hacka lök och tomat i tÀrningar. Finhacka persiljan. Skiva vitlök & salladslök.
Hetta upp olja i en rymlig stekpanna och börja med att steka vitlöken & löken glansig.
TillsÀtt köttfÀrsen och curry, stek tills fÀrsen blir genomstekt.
VÀnd i tomat, salladslök och persilja. Stek under omrörning i 2-3 min, tills tomaterna mjuknar. Krydda med salt och peppar.
Gör smÄ gropar i fÀrsen och knÀck försiktigt i Àggen. LÄt stekas lÄngsamt tills Àggen stelnar. LÀgg ett lock pÄ stekpannan sÄ stelnar Àggen snabbare.
Du kan Àven röra runt allting sÄ fÄr du Àggröra istÀllet.
Strö lite salt och peppar pÄ Àggen. Servera med bröd och grönsaker bredvid.