Då var det dags för en fredagspasta igen🤩👏🔝🔥. Den här pastan har jag gjort sedan min 12 åriga dotter, kunde äta riktig mat och den är alltid uppskattad av barnen🤩👏
Original recept från www.instagram.com
Sept. 19, 2025
Valfri pasta för 4 personer
2 msk olivolja, extra virgin
1 st gul lök, finhackad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 msk paprikapulver
1 st röd paprika, i bitar
1 msk paprikapuré
1 msk rödvinsvinäger
2 dl créme fraîche med paprika & chili
3 dl matlagningsgrädde
Pastavatten
1 dl färsk persilja, finhackad
100 g valfri salami, i bitar
Salt
Svartpeppar
Riven parmesan
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Hetta upp olivoljan i en djupare panna. Fräs gul lök, vitlök och paprikapulver mjukt.
Tillsätt den röda paprikan. Stek ytterligare någon minut.
I med paprikapuré och stek bort beskan under en minut. Slå på rödvinsvinäger och låt koka in under ytterligare någon minut.
Vält i créme fraîche och matlagningsgrädden. Låt koka upp.
När halva tiden gått för pastan, lägg över den i såsen tillsammans med salami, persilja och pastavatten. Låt sjuda tills pastan är klar. Späd såsen under tiden med pastavatten om den känns för tjock.
Smaka av med salt och svartpeppar. Toppa med riven parmesan!