Det här med fredagspasta börjar bli en tradition i mitt flöde. Idag kör vi en chorizopasta som hela min familj älskar. I denna använder jag farfalle eller pastafjärilar som mina barn tycker är bäst!🤩👏 ⏰20-30 minuter 🍽️4-6 personer
Original recept från www.instagram.com
Sept. 5, 2025
100 g valfri pasta
5 st färska chorizokorvar, färsen utplockad ur fjälstret
1 st tub färskost, grillad paprika
2 st vitlöksklyftor, finhackade
3 msk olivolja, extra virgin
1 st gul lök, finhackad
1 msk paprikapulver
2 st röda paprikor, skivade
60 g mangold eller bladspenat
1 st tärning oxbuljong eller köttbuljong
5 dl matlagningsgrädde
1 st salladslök, skivad (kan uteslutas)
1 st kruka färsk persilja eller rosmarin, finhackad
Citronsaft
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Värm upp olivolja i en panna och fräs löken tillsammans med paprikapulvret så löken blir glansig.
Fräs chorizofärsen så den får fin färg. Vänd ner paprikan.
Slå på grädden och oxbuljongtärning. Vänd ner mangold och persiljan. Låt koka upp innan du tillsätter osten och låter den reducera till önskad konsistens.
Häll av pastan och vänd ner i såsen. Smaka av med citronsaft, salt & peppar.
Servera direkt med skivad salladslök!