Förnya köttbullarna med marockanska smaker! Här sätter ras el hanout en varm och aromatisk prägel på de goda lammbullarna. En rejäl sked harissa sätter fart på tomatsåsen. Till serverade jag couscous och myntayoghurt. 4 personer, 30 minuter.
Original recept från www.instagram.com
Aug. 12, 2025
500 g lammfärs
2 tsk ras el hanout
2 msk persilja, finhackad
1 tsk salt
2 st vitlöksklyftor, finhackade/rivna
0.5 st rödlök, finhackad
1 st ägg
1 dl brödsmulor
1 st rödlök, finhackad
3 st vitlöksklyftor, finhackade
1 msk harissapasta
Zest från 1 citron
400 g krossade tomater
2 dl kycklingbuljong
400 g kikärtor
1 msk flytande honung
3 dl couscous
3 dl vatten
1 dl bladpersilja, finhackad
Zest från 1 citron
3 msk grekisk yoghurt
1 msk torkad mynta
1 tsk salt
Börja med köttbullarna och blanda samman alla ingredienser i en skål. Forma köttbullar och stek på medelvärme tills de får fin färg. Ställ sedan åt sidan.
I samma panna fräs rödlök och vitlök mjukt. Tillsätt harissa pasta och citron zest. Låt fräsa 1 minut.
Tillsätt krossade tomater och kycklingbuljongen. Blanda och lägg ner köttbullarna i såsen. Låt reducera ned och få en krämig konsistens.
Blanda under tiden samman alla ingredienserna till myntayoghurten. Gör couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. När den är klar, vänd ner bladpersilja och citronzest.
När köttbullarna är klara och såsen nått en krämig konsistens. Häll över kikärtor så de blir varma och ringla över honung precis innan servering.