Lördag och ikväll blev det den här favoriten från det thailändska köket! Ni bara måste testa denna. Receptet är som vanligt för 4 personer:
Original recept från www.instagram.com
July 5, 2025
1 msk olivolja, extra virgin
400 g vannameiräkor (räkna på 8-10 st/person)
Äggnudlar för 4 personer
1 msk rapsolja
1 msk sesamolja
1 st rödlök
2 msk ingefära, finhackad
1 tsk chili flakes
3 st vitlöksklyftor, pressade
4 dl blandade grönsaker, frysta eller färska
1 st vispat ägg
2 dl woksås för pad thai
1 dl grovt hackade jordnötter
1 dl koriander
2 st lime
Salt
Peppar
Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Det viktiga är skölja dom ordentligt i kallt vatten när de är klara. Detta undviker att de klibbar ihop sig eller går över tiden.
Börja med att skala räkorna och torka dem torra. Hetta upp en wokpanna med 1 msk rapsolja & 1 msk sesamolja tillsammans med 5 pressade vitlöksklyftor och 1 msk chili flakes. Stek räkorna hårt på båda sidor så de får fin krispig yta. Ställ åt sidan.
I samma wokpanna, fräs rödlök, vitlök, ingefära & chili i sesamolja + rapsolja.
Tillsätt dina frysta eller färska grönsaker, woka eller stek i 1-2 min på hög värme.
Gör plats i pannan och stek ägget under omrörning.
Klipp nudlarna grovt, tillsätt dem och woksåsen. Rör om hastigt tills allt är varmt.
Ta av från plattan. Blanda i räkorna, grovt hackade jordnötter, lime & koriander. Smaka av med salt & peppar.