Mynta och rosmarin passar perfekt till lamm. Det รคr sedan gammalt. Tillsammans med den hรคr pepparsรฅsen och den ljumna salladen blir det perfektion!๐คฉ๐
Original recept frรฅn www.instagram.com
June 30, 2025
1 msk smรถr
3 st smรฅ scharlottenlรถkar, finhackade
1 tsk av vardera mortlad; grรถnpeppar, rosรฉpeppar, svartpeppar & vitpeppar
1 msk tomatpurรฉ
1 dl vitt vin
1 st kรถttbuljongtรคrning
5 dl matlagningsgrรคdde
Salt
2 msk olivolja, extra virgin
4 st persikor, tรคrnade
0.5 st gurka, tรคrnad
250 g kรถrsbรคrstomater i olika fรคrger, halverade
2 st salladslรถkar, skivade
1 st rรถdlรถk, tรคrnad
1 dl fรคrsk mynta, finhackad
1 msk limejuice
250 g mozzarella
Flingsalt
Svartpeppar
Hetta upp en panna/gryta med smรถr. Frรคs scharlottenlรถk och peppar mjukt.
Tillsรคtt tomatpurรฉ och lรฅt frรคsa nรฅgon minut.
I med vinet, lรฅt koka bort. Tillsรคtt matlagningsgrรคdde och kรถttbuljongtรคrningen. Lรฅt koka ned till รถnskad konsistens.
Smaka av med salt och ev. mer vitt vin fรถr syran.
Hetta upp en panna med hรคlften av olivoljan. Stek persikorna sรฅ de fรฅr lite fรคrg.
Fรถrdela pรฅ ett fat. Fรถrdela sedan รถvriga grรถnsaker ovanpรฅ persikan. Avsluta med mynta, limejuice & flingsalt. Lรคgg mozzarellan mitt pรฅ fatet. Avsluta med att ringla resten av olivoljan och grovmalen svartpeppar.