Det här är verkligen en perfekt rensa skafferiet-rätt! Röda linser, krossade tomater och pasta är saker som jag i princip alltid har hemma och kryddningen kan varieras lite efter vad som finns hemma. Dessutom går den fint att frysa ner till dagar man inte känner för att laga mat🤩👏 4 personer 40 minuter
Original recept från www.instagram.com
April 11, 2025
Pasta för 4 personer
Riven parmesan
2 dl röda linser, torkade
2 st morötter
0.5 st röd chili
1 st vitlöksklyfta
1 msk tahini eller jordnötssmör
1 msk potatismjöl eller maizena
1 tsk persilja, torkad eller fryst
1 tsk basilika, torkad eller fryst
Salt & svartpeppar
Olja att steka i
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
4 dl krossade tomater
1 st grönsaksbuljongtärning
2 msk örter ex. basilika/timjan/oregano
Olja att steka i
Salt & svartpeppar
LINSBOLLAR: Blötlägg de röda linserna i ett par timmar (eller över natten) i en skål med vatten. Riv morötterna grovt. Häll bort vattnet från linserna. Mixa linser, chili, vitlöksklyfta och jordnötssmör/tahini fint i en mixer. Blanda i morotsriv, potatismjöl, persilja och basilika. Salta och peppra. Gör till ca 20 bollar. Stek på medelvärme i olja.
Koka upp vatten i en stor kastrull och koka pastan.
TOMATSÅS: Hacka lök och vitlök grovt. Fräs mjukt i olja. Slå på krossade tomater boch smula ned buljongtärningen samt kryddorna. Låt puttra i några minuter och smaka av med salt och peppar.
Servera bollarna med pasta och tomatsåsen. Toppa med riven parmesan.