Saftiga kycklinglårfiléer som först bryns och sedan får puttra i en ljuvligt god gräddsås smaksatt med umamirik soja. Servera med rostad potatis och en klassisk pressgurka vars friska smak och krispiga textur gifter sig fint med den krämiga kycklinggrytan. Garnera med finhackad persilja och njut🤩👏! 4 personer 30 minuter
Original recept från www.instagram.com
April 7, 2025
2 msk strösocker
1 msk ättika (12%)
1 msk vatten
0.5 tsk salt
1 st gurka
0.5 ask gräslök (à 20 g)
4 portioner ris eller kokt potatis
8 st kycklinglårfiléer
1 msk smör eller margarin
Lök pulver
Paprikapulver
Salt
Peppar
1 msk kinesisk soja
1.5 dl vispgrädde
1.5 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
Färsk persilja till garnering
Blanda en lag av socker, ättika, vatten och salt i en bunke och rör tills sockret löst sig. Hyvla gurkan tunt och vänd ner i lagen. Rör då och då. Hacka gräslöken och vänd ner eller servera vid sidan av. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Krydda kycklingen med paprikapulver, lökpulver, salt & peppar. Bryn dem på båda sidor i matfettet i en stekpanna. Häll i soja och grädde. Låt sjuda ca 10 minuter. Vänd då och då på låtfiléerna.
Lyft upp lårfiléerna ur pannan. Blanda mjölken med majsstärkelsen och vispa ner i pannan. Låt sjuda några minuter under omrörning och smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka kycklingen i såsen.
Servera kycklingen med rostad potatis, gurka och persilja.