Håll i er för här går det fort. Supersmarrig torsk i ugn med en hel del färska Örter. Örterna kan varieras efter smak. Lite lättare än vanligt för jag använde vatten och grädde. Serverades bäst med dillkokt potatis. Middagen är klar på 30 minuter.
Jan. 14, 2023
4st torskfiléer
1 tsk olivolja, extra virgin
1 st rödlök, finhackad
1 st stor vitlöksklyfta, finhackad
1 nypa chili flakes
2 dl grönsaker, gärna färska, men frysta går också bra (jag använde zucchini, röd spetspaprika & mangold)
2 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
1 st fiskbuljongtärning
3 msk citronsaft
1 dl finhackad basilika
1 dl fint skuren gräslök
Salt
Peppar
Mandelspan
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg torskfiléerna i en rymlig ugnssaker form.
Hetta upp en panna med olivolja och fräs rödlök, vitlök och chili flakes mjuka. Tillsätt dina grönsaker och låt dem få färg.
Tillsätt matlagningsgrädde, vatten &
fiskbuljongtärningen. Låt sedan koka ihop till önskad konsistens.
Tillsätt citronsaft, basilika & gräslök. Smaka av med salt & peppar.
Fördela såsen Över fisken. Strö på mandelflarn och kör i ugnen tills fisken är klar, 10-15 minuter. Servera med ris eller potatis.