En riktigt god och enkel söndagsmiddag blev det ikväll🤩👏
Original recept från www.instagram.com
Feb. 23, 2025
600 g fläskfilé
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk paprikapulver
2 - 3 msk olivolja, till stekning
1 st schalottenlök eller gul lök
4 st vitlöksklyftor, finhackad
200 g champinjoner
25 g smör, till stekning
1 msk vetemjöl
1 msk dijonsenap
1 msk torkad timjan
1 st oxbuljongtärning (löses upp i 2,5 dl vatten)
3 dl matlagningsgrädde
2 tsk vitvinsvinäger
Salt och peppar
Skär fläskfilén i munsbitar.
Krydda fläskfilén med paprikapulver, salt och peppar. Massera in kryddorna ordentligt.
Värm upp en stekpanna med olja på medelhög värme. Bryn fläskfilén i cirka 2 minuter, eller tills den får en fin stekyta. Lägg över fläskfilén på en tallrik och ställ åt sidan (den behöver inte vara helt genomstekt).
Skala vitlöken och löken, och finhacka dem. Skiva champinjonerna. Fräs dem i samma panna i några minuter tills de blir mjuka. Tillsätt timjan och fräs ytterligare några minuter.
Lös upp buljongtärningen i hett vatten och häll ner i pannan. Tillsätt matlagningsgrädden och dijonsenapen, smaka av med vitvinsvinäger, salt och peppar.
Lägg tillbaka fläskfilén i såsen och låt allt puttra ihop i 5–7 minuter. Såsen kommer att tjockna något.