Krämig lövbitspanna; Och vad god den är, att något så enkelt kan bli så smaskigt. Frasigt stekt lövbit möter hettan från dijonsenap, syran från vinet & sötman från lingonsylten. 🍽️4-5 personer ⏰30 minuter
Original recept från www.instagram.com
Jan. 19, 2025
400 g lövbit
1 st gul lök, finhackad
4 st vitlöksklyftor, skivade
1 tsk chili flakes
100 g champinjoner, skivade
1 st röd paprika, i bitar
1 dl vitt vin
2 msk dijonsenap
1 st köttbuljongtärning
1 msk lingonsylt
5 dl matlagningsgrädde
2 msk soya
1 msk paprikapulver
1 msk torkad timjan
1 dl färsk persilja, finhackad
Salt & peppar
Smör till stekning
Börja med att steka all lövbit härligt krispig. Ställ åt sidan.
Fräs på gul lök, vitlök och chili flakes och stek dem mjuka utan att ta färg.
I med champinjoner. Stek bort vätskan & sedan i med paprikan. Låt gå med någon minut. Slå sedan på vinet och låt det koka bort.
Slå på grädde och i med dijonsenap, lingonsylt, köttbuljongtärning, timjan, paprikapulver & soya. Låt sjuda på svag värme, 10-15 min.
Vänd ner lövbiten & persiljan. Smaka av med salt och peppar. Servera med någon sorts potatis eller ris!