Den här cheesecaken är ”to-die-for”. Söt, syrlig och otroligt god. Passar lika bra som avslutning på en tre-rätters meny, som till söndagsfikat. Den här bara måste ni prova🤩👏 🍽️6-8 personer ⏰20 minuter + 3-4 timmar i frysen för att stelna
Original recept från www.instagram.com
Jan. 19, 2025
200 g digestivekex
100 g smör
400 g vit bakchoklad
250 g färskost
2.5 dl vispgrädde
250 g mascarpone
250 g blåbär
150 g blåbär
2 msk florsocker
0.5 st saften från citron
Lägg digestivekexen i en tättslutande plastpåse och krossa dem med en brödkavel eller något annat trubbigt föremål som du kan orsaka ordentlig skada med, tills du har en påse fina smulor i stället.
Smält smöret i en stor kastrull, häll i kexsmulorna och blanda ordentligt.
Häll blandningen i kakformen, jämna ut och platta till med baksidan av en sked.
Täck över och ställ in i kylen medan du förbereder resten av ingredienserna.
Lägg chokladen i en skål och placera skålen över en liten kastrull med knappt sjudande vatten. Var noga med att botten av skålen inte når ner till vattnet.
Låt chokladen smälta långsamt under omrörning.
Vispa ihop färskost, grädde och mascarpone med en träslev i en stor bunke.
Vänd slutligen ner smält choklad och blåbär.
Fördela blandningen i ett jämnt lager på kakbottnen, täck över och låt stelna i kylskåp i minst 2–3 timmar.
Lägg alla ingredienserna till coulis i en kastrull som du ställer på medelvärme. Hetta upp under omrörning och låt sedan sjuda i 5 minuter.
Ta ur cheesecaken ur formen och servera tillsammans med blåbärs coulis i generösa portioner!