Det här går inte av för hackor. Har du inte testat ugnsrostad blomkål förr, ska du göra det BUMS👊! Ugnsrostad blomkål fungerar precis lika bra som protein, som en kött- eller fiskbit. 🍽️4 personer ⏰60 minuter
Original recept från www.instagram.com
Jan. 19, 2025
600 g blomkålshuvud
20 st blad salvia
250 g smör, varav 100 g till blomkålen
3 msk kapris
3 - 4 tsk citronjuice
Flingsalt
Värm ugnen till 200 grader. Ansa blomkålen, placera i en ugnssäker form och gnid in huvudet med 100 gram smör. Strö över flingsalt.
Baka i 10 minuter, mitt i ugnen. Sänk sedan till 150 grader och låt baka 40 minuter till. Blomkålen ska bli brynt på utsidan.
Bryn under tiden 150 g smör och lägg i salvian när smöret tystnat. Tillsätt kapris och pressa i 3-4 tsk citronjuice.
Servera blomkålshuvudet med det brynta smöret.