Het och krämig pasta med chorizo. Det här är en riktig rackarrökare som du bara måste testa🔝⚡️. Du kan enkelt tillsätta någon fryst grönsak, tex. broccoli, spenat eller gröna ärtor för att få den mer näringsrik. Snabbt & enkelt som vanligt är det🌟! 🍽️4-6 personer ⏰20 minuter
Original recept från www.instagram.com
Jan. 19, 2025
Pasta för 4-6 personer
2 msk olivolja, extra virgin
5 st färska chorizokorvar
1 st rödlök, finhackad
4 st vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk chilipulver
1 msk torkad rosmarin
1 msk paprikapulver
2 st rågade msk med paprikapuré eller tomatpuré
4 dl grädde
Pastavatten
Citronsaft
Finhackad färsk persilja
Salt
Svartpeppar
Riven parmesan
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Ta ur chorizon ur fjälstret och riv små bitar av färsen. Hetta upp en panna med olivolja och stek tills den får fin färg.
Tillsätt löken & de torra kryddorna. Låt steka tills löken är glansig.
I med paprikapuré/tomatpuré och stek ytterligare någon minut.
Häll på grädde och låt koka ihop och tjockna. Smaka upp såsen med citronsaft, färsk persilja, salt & peppar. Späd med pastavatten om den känns för tjock.
Vänd i pastan. Blanda ordentligt och servera med riven parmesan & mer hackad färsk persilja.