Svensk klassiker möter Mellanöstern och Medelhavsregionen. Kycklinglårfilén kryddades med lökpulver, vitlökspulver, rökt paprikapulver, salt och peppar innan den stektes till perfektion🔥. Hasselback på sötpotatis är en riktig höjdare🤩👏! 40 minuter 4 personer
Original recept från www.instagram.com
Jan. 19, 2025
2 st mindre sötpotatisar
0.75 dl smält smör
150 g riven parmesan (ca 3 dl)
2 msk ströbröd
1 msk vitlökspulver
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
1 st vitlöksklyfta
1 burk kikärtor (à 400 g)
0.5 st chilifrukt
0.5 tsk spiskummin
1 msk pressad citronjuice
3 msk olivolja
1 msk tahini (sesampaste)
Salt och peppar
HASSELBACKARE PÅ SÖTPOTATIS 1. Blanda parmesan med ströbröd & kryddor 2. Sätt ugnen på 200 gr. 3. Skär tunna snitt i sötpotatisarna, jag lägger potatisarna mot en skärbräda så man inte skär igenom. Man kan även använda en träsked och lägga potatisen i den under tiden man skär. 4. Smält smöret och pensla eller häll över potatisarna. Strö sedan paneringen över, se till att det även hamnar mellan skivorna. 5. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter tills sötpotatisarna fått fin färg!
HUMMUS 1. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Hälla av och skölj kikärterna, låt rinna av. Lägg vitlök, kikärter, chilifrukt, spiskummin, pressad citronjuice, olivolja och tahini i en matberedare. 2. Mixa till en jämn smet. Smaksätt med salt och peppar. Förvara kallt till servering.