Pasta med tonfisk, körsbärstomater & kapris. Det finns oändligt med vägar att gå för denna. Kvällens middag blev min tolkning av den italienska klassikern!
Dec. 7, 2022
Ca 400g pasta
200g finare tonfisk på burk
2msk olivolia
4st vitlöksklyftor, finhackade
1st röd chili
1st rödlök, finhackad
2msk kapris, avrunnen
200g körsbärstomater i olika färger, halverade
100 g soltorkade tomater, strimlade
1msk tomatpuré
3 dl matlagningsgrädde
2 st pastavatten
1st fiskbuljongtärning
1knippe dill, finhackad
1 knippe persilja, finhackad
3msk citronsaft
Salt
Peppar
Koka pastan enligt anvisningen pa förpackningen.
Finhacka vitlök, röd chili & rödlök. Halvera körsbärstomaterna.
Hetta upp en panna på medelvärme & fräs vitlök, chili & rödlök mjukt utan att få färg.
Tillsätt tomatpuré och låt fräsa en stund för att få bort beskan och mer sötma i tomatpurén.
Tillsätt de halverade körsbärstomaterna och de soltorkade tomaterna. Låt dem gå med tills de karamelliseras.
Tillsätt grädde, kapris & fiskbuljongtärningen. Låt koka ihop i ca 10-15min.
Späd såsen med pastavatten (den ska vara ganska simmig) innan du lägger i tonfisken, persiljan och den finhackade dillen. Lägg i pastan och blanda försiktigt men väl. Servera!