Sticky chicken är kyckling som blandas ner i en sötsyrlig sås med bland annat soja, sweet chilisås och sesamolja. Servera den klibbiga kycklingen med strimlad gurka, kålrabbi och nykokt ris. Barnsligt gott!
Original recept från www.ica.se
Jan. 31, 2023
3 dl ris
1 hel färdiggrillad kyckling eller kyckling i ugn (se länk i steg 2)
1 kålrabbi
1 gurka
2 krm salt
1 msk socker
2 msk vinäger
1.5 dl sweet chilisås
0.5 dl ketchup
2 msk sesamolja
1 msk strösocker
1 riven vitlöksklyfta
1 msk vinäger
1 msk kinesisk soja
1 msk finriven ingefära
0.5 dl vatten
2 tunt skivade salladslökar
1 msk rostade vita sesamfrön
Färsk koriander
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Plocka köttet från kycklingen och skär i bitar.
Skala kålrabbi. Strimla gurka och kålrabbi.
Rör ihop salt, socker och vinäger. Blanda med gurkan och kålrabbin.
Sås: Lägg alla ingredienser till såsen i en stekpanna. Låt koka ihop några minuter. Tillsätt kycklingen och låt koka 1 minut. Späd ev med mer vatten.
Till servering: Servera med ris och de strimlade grönsakerna, toppa med salladslök, sesamfrön och gärna koriander.