En värmande gryta passar perfekt när hösten slår till! Denna krämiga gryta svänger du snabbt ihop med massor av grönsaker och sting från ingefära. Späd med grädde och krydda med garam masala. Servera sedan med ris och toppa med den salta halloumin. Smaklig spis!
Original recept från www.ica.se
Dec. 24, 2021
2.5 dl vispgrädde
1 påse färsk spenat (à 200 g)
2 förp halloumi (à 200 g)
Salt
4 port ris
0.5 purjolök à 100 g eller salladslök (1/2 purjolök motsvarar 1/2 påse salladslök (à 125 g))
0.5 zucchini
2 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
0.5 tsk sambal oelek
1 dl vatten
1 förp krossade tomater (à 390 g)
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skölj, ansa och skiva purjolöken. Skär zucchini i bitar. Skala och riv vitlök och ingefära.
Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta eller kastrull. Fräs zucchini, purjolök, vitlök, ingefära, tomatpuré, garam masala och sambal oelek ca 2 minuter.
Tillsätt vatten, tomatkross och grädde. Låt sjuda 6-7 minuter. Vänd ner spenat.
Tärna osten och stek den gyllene i resten av olivoljan i en stekpanna.
Blanda ner osten i grytan och smaka av med salt.
Servera grytan med ris.