Färska vårrullar är både enkelt, festligt och supergott. Fyllningen går att variera i oändlighet, men här har vi valt att fylla rispappret med bland annat biff, risnudlar och grönsaker. Servera rullarna med en het jordnötsdressing!
Original recept från www.ica.se
Jan. 31, 2023
1 liten morot
0.5 gurka
0.5 påse rucola (à 65 g)
0.5 kruka koriander
100 g glasnudlar
2 msk olivolja
2 skivor entrecôte (à ca 200 g)
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar
50 g smör
2 krossade vitlöksklyftor
12 rispapper
2 msk ättiksprit (12 %)
2.5 dl vatten
1 dl strösocker
2 tsk salt
1 dl lätt krossade jordnötter
1 finhackad röd chili
1 finhackad schalottenlök
0.5 kruka finhackad koriander
Jordnötsdressing: Blanda ättika, vatten, socker och salt i en kastrull och låt koka ihop på svag värme ca 10 minuter. Låt svalna lite. Rör ner jordnötter, chili, schalottenlök och koriander.
Sallad: Skala moroten. Hyvla gurkan och moroten tunt med en potatisskalare. Blanda med rucola och koriander.
Tillaga glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp en stekpanna med olivolja. Krydda köttet med salt och peppar. Stek 1–2 minuter på varje sida och tillsätt smör och vitlöken mot slutet. Ös köttet med smöret ca 2 minuter och lägg på ett fat. Ta stekpannan från värmen, lägg ner glasnudlarna och blanda runt. Låt köttet vila minst 10 minuter.
Skär köttet i tunna skivor. Fyll en stor skål med varmt vatten. Doppa ett rispapper i taget snabbt i vattnet tills det mjuknar lite. Lägg en näve sallad, lite glasnudlar och 2–3 skivor kött på rispappret. Vik in kanterna och rulla ihop. Upprepa med resterande rispapper. Servera rullarna med dressingen.