Saftiga och smakrika veggo-biffar baserade på morot och den härliga cypriotiska osten halloumi eller annan grillost. En nypa chiliflakes ger morots- och halloumibiffarna hett sting. Stek dem i ugnen eller i en stekpanna – använd då gärna lite extra olja, så de blir riktigt frasiga.
Original recept från www.ica.se
Jan. 31, 2023
3 morötter (motsvarar ca 250 g)
1 halloumi eller grillost (à 200 g)
2 ägg
0.75 dl ströbröd
1 tsk chiliflakes
1 krm svartpeppar
Salt
Olja
Sätt ugnen på 250°C.
Tvätta morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.
Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt.
Forma till 8 biffar (för 8 st) med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt.
Ställ in i mitt i ugnen 15–20 minuter, tills biffarna får fin färg. Vänd biffarna efter halva tiden och pensla med olja på båda sidor.