”En vegetarisk variant på klassikern korv stroganoff, här med halloumi istället för korv. En riktig hit inte bara för dig som är vegetarian.
Original recept från www.koket.se
Dec. 24, 2021
2 dl ris
150 g halloumiost
0.5 msk rapsolja
2 gul lök
1 vitlök
3 msk tomatpuré
2.5 dl lätt matlagningsgrädde
400 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
3 morot
1 msk dijonsenap
1 msk balsamvinäger
2 tsk torkad timjan
Salt
Peppar
Sallad
Koka ris.
Skär halloumi i stavar och stek gyllene i olja (viktigt att de får stekyta). Hacka lök och stek med. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, fräs med ett tag.
Häll på grädde, krossade tomater och buljongtärning. Skär morötter i stavar och lägg ner i grytan. Låt puttra några minuter.
Smaka av med senap, balsamvinäger, timjan, salt och peppar, men rör inte för mycket. Servera med ris och sallad.
Matsortera dina lökskal och skalen från morötterna till återvinning och njut av din stroganoff!