De här saftiga kycklingköttbullarna är sprängfyllda med smak och går så fort att göra. Så härlig vardagsrätt som alla i familjen lär älska!
Nov. 29, 2024
500 g kycklingfärs
2 st schalottenlökar, hackade
2 st teskedar riven ingefära
3 st vitlöksklyfta, riven
1 tsk cayennepeppar
Svartpeppar, efter smak
2 st teskedar ljus soja
1 kruka mynta
1 st ägg
3 msk olivolja
2 st matskedar smör
1 - 3 msk thailändsk röd currypasta (smaka och justera)
3 st matskedar ljus soja
1 msk riven ingefära
1 st vitlöksklyfta, riven
1 st schalottenlök, hackad
2 st lime
1 burk (400 ml) kokosmjölk
Limeklyftor
Kokt ris
3 msk ingefära, riven
0.5 st röd chili
Gör kycklingköttbullarna: Blanda ströbröd och mjölk i en stor bunke. Låt stå i 15-30 minuter.
Tillsätt ägg, kycklingfärs, hackad schalottenlök, 2 teskedar riven ingefära, 1 klyfta riven vitlök, cayennepeppar, svartpeppar, finhackad mynta, salt och soja. Forma till köttbullar av matskedsstorlek. Ställ åt sidan.
Bryn köttbullarna. Hetta upp 2 matskedar matolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Bryn köttbullarna i 4-5 minuter, vänd då och då tills de är gyllenbruna. Lägg köttbullarna på en tallrik.
Förbered kokoscurryn: I samma stekpanna, tillsätt resten av oljan. Fräs schalottenlök, hälften av chilin, vitlök och ingefära i 1 minut tills det doftar gott.
Tillsätt smör och thailändsk röd currypasta, och fräs i 2 minuter tills allt blandats.
Häll i kokosmjölken och soja, och skrapa upp eventuella brynta bitar från botten av pannan.
Låt såsen sjuda ett par minuter och smaka av med Limejuice och zest.
Tillsätt köttbullarna. Koka i 5 minuter tills de är helt genomstekta.
Servera köttbullarna och kokoscurryn över ris. Garnera med färsk mynta, chili och limeklyftor.