I denna måltid får du avnjuta salta fläskkotletter ihop med kokt potatis. Stjärnspelaren i rätten är svampsåsen som kryddats med smaker som vitlök, timjan och härlig senap! Gratinerad med ost och tomat 🍅 Servera ihop med sköljd krispsallad, och du har dagens middag klar. Smaklig spis!
Oct. 21, 2024
900 g potatis
250 g champinjoner
600 g fläskkotletter
1 - 2 st skivade tomater
1 msk olja
Salt
Peppar
1 st vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
4 skivor ost
1 tsk torkad timjan
1 tsk senap
1 st krispsallad
Skala och koka potatisen.
Ansa och skär champinjonerna i bitar. Skiva tomaterna. Hyvla fyra skivor ost.
Bryn kotletterna i hälften av oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg upp dem på en tallrik. Sätt ugnen på 220 grader med grill.
Stek champinjonerna i resten av oljan i stekpannan. Sänk värmen, pressa i vitlök och rör i crème fraiche, mjölk, timjan och senap. Koka upp och lägg sedan i kotletterna och låt dem sjuda i ca 5 minuter. Lägg sedan kotletterna på en plåt, lägg på ost och sedan en tomatskiva på varje. Gratinera några minuter i ugnen tills ost och tomat fått fin färg.
Skär salladen i bitar och servera till kotletterna med sås och potatis.