En supergod och enkel gryta perfekt till hösten!
Oct. 14, 2022
500 g fläskfilé
250 g champinjoner
1 gul lök
1 tsk japansk soya
1 tsk kinesisk soya
2 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
4 dl grädde
1 tsk dragon
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
Salt & peppar
Börja med att skiva upp en fläskfilé ca 500g, fräs sedan denna på hög värme tills den får fin färg, krydda med salt & peppar.
Tillsätt ca 250g skivade champinjoner och låt dessa fräsa. Tillsätt sedan ned 1 hackad gul lök och låt mjukna.
Tillsätt 1 tsk Japansk soja, 1 tsk kinesisk soja, 2 dl creme fraiche, 1 msk dijonsenap och 4 dl grädde.
Krydda såsen med 1 msk dragon, 1 tsk vitlökspulver samt 1 tsk lökpulver, smaka upp med salt & peppar. Låt puttra och servera med ris