Perfekt mat i matlådan! 😍 Lasagnette är en lite snabbare variant av lasagne då du har mozzarella istället för ostsås och farfalle istället för lasagneplattor.
Nov. 25, 2025
250 g farfalle
2 st mozzarella
1 st stor lök
1 st vitlöksklyfta
1 st zucchini
1 msk olivolja, till stekning
450 g nötfärs
2 msk vetemjöl
2 msk herbes de provence
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 tsk strösocker
1 msk vitvinsvinäger
1 msk kalvfond
2.5 dl standardmjölk
Salt och svartpeppar, till servering
1 st näve bladpersilja
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj zucchini, skär i små tärningar. Fräs lök, vitlök, och zucchini i olja i en stekpanna på medelvärme i 3-4 minuter.
Tillsätt nötfärs, höj värmen och bryn färsen väl. Tillsätt mjöl, paprika och herbes de Provence och rör om noga.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, socker och vinäger och rör om. Tillsätt buljong och mjölk och låt såsen koka upp.
Sänk till medelvärme och låt såsen puttra under lock i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200° och smörj en ugnsform med lite smör. Vänd runt pastan i köttfärssåsen i pannan och häll sedan allt i formen.
Tillaga lasagnetten i 25 minuter.
Skär mozzarellan i bitar. Ta ut lasagnetten och fördela den skivade mozzarellan ovanpå.
Ställ tillbaka formen i ugnen i ca 10 minuter, tills pastan är genomkokt och osten är gyllene.
Ta ut lasagnetten, låt den svalna och sätta sig en stund. Strö över nyhackad persilja innan servering.