Magisk blandning mellan krämigt, sött och salt!
Dec. 18, 2021
800 g kycklinginnanlårfilé
100 g lufttorkad skinka
1 brk kronärtskockshjärtan
2 dl grekisk yoghurt
Honung
Salt (gärna tryffel) och peppar
1000 g sötpotatis
100 g parrmesan
Skär potatisen i smala bitar, ringla på med rapsolja i en ugnsform och lägg sen potatisen i ugnsformen. Krydda med tryffelsalt och svartpeppar. In i ugnen på 225 grader.
Lägg kycklingen i en ugnsform, lägg i en bit parmesanost i kycklingen. Tryck ihop skinkan till en liten boll och sprid ut runt kycklingen. Skär kronärtskockshjärtan i halvor och sprid ut i formen. Krydda med svartpeppar och salt. In i ugnen i cirka 25 minuter på 225 grader. Det går att ha kycklingen under sötpotatis-formen då kycklingen inte behöver så mycket färg.
Blanda grekisk yoghurt med tryffelsalt, svartpeppar och honung. Det går att blanda in den kryddan man önskar och som man har hemma. Smaka av. Skär gärna grönsaker till serveringen.
När tiden är klar så ta ut allt från ugnen och servera med tillbehören du förberett ovan. Smaklig måltid!