Dessa smarriga kycklingfärsbiffar inspirerade á Arla är smaksatta med citronzest, vitlök, paprika, oregano och smulad vitost. Jag serverade kycklingfärsbiffarna med en god kall sås gjord på grekisk yoghurt, vitlök, lime och sweetchilisås. Jag gjorde det även smidigt för mig genom att steka på snabbt i panna och steka färdigt i i ugnen 👍🏻
Oct. 19, 2024
Såsen:
3 dl grekisk yoghurt
1 st vitlöksklyfta - riven
0.5 st lime pressad + zest
1 msk sweetchilisås
1 msk majonäs
2 krm chilipulver
Lite färsk ört, finhackad (jag hade mynta hemma men varför inte persilja eller basilika?)
Salt och peppar
Biffarna:
750 g kycklingfärs
200 g vitost/fetaost
2 ägg
Vitlöksklyfta - 1 stor, riven
1 msk torkad oregano
3 tsk paprikapulver
Citron, finrivet skal- 1
0.5 - 1 tsk salt
Smör/olja
Svartpeppar
Potatis & sötpotatis
Sallad, gurka, paprika, tomat osv
Sätt ugnen på 175 grader.
Gör såsen och ställ kallt. Förbered även potatisen i klyftor, olja, salta och peppra och häll ut på en plåt.
Blanda kycklingfärs med smulad vitost, ägg, finriven vitlök, kryddor och rivet citronskal i en bunke. Salta och peppra och blanda till en jämn smet. Forma färsen till 8 biffar, blöt gärna händerna lite så håller de ihop bättre. Hetta upp smör eller rapsolja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingfärsbiffarna runtom och lägg sedan över på en ugnsplåt/form och kör på 175 grader i ca 10 min. Ha i potatisen samtidigt men under biffarna.
När biffarna är klara (70 grader) kan du ta ut dem och låta dem vila under folie. Höj ugnen till 225 och kör färdigt potatisen - ca 20 min till.
Servera biffarna med såsen, potatisen och sallad