Ska man baka till mĂ„nga Ă€r ju lĂ„ngpannebak himla smidigt. HĂ€r gjordes brownies i lĂ„ngpanna och toppades med en frisk grĂ€dde med fĂ€rskost & apelsin! Fika till ett helt fotbollslag eller kanske fredagsfikat pĂ„ jobbet đ Recept 24 bitar đ€
Original recept frÄn www.instagram.com
Oct. 19, 2024
250 g mörk choklad
275 g smör el margarin
2 dl kakao
4 dl strösocker
1.5 dl brunt farinsocker strö
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
6 st stora Àgg
2.5 dl vetemjöl
1 dl hackad mandel (valfritt)
3 dl vispgrÀdde
125 g fÀrskost
1.5 dl florsocker
1 tsk apelsin zest
BÀr, t ex hallon, blÄbÀr, jordgubbar, kiwi
SÀtt ugnen pÄ 175 grader
Grovhacka chokladen och lÀgg den i en skÄl tillsammans med kakao
SmÀlt smöret i en kastrull och hÀll det över chokladen. Rör om försiktigt till en jÀmn och blank smet.
I en annan skÄl/bunke vispar du Àgg, strösocker, farinsocker och vaniljsocker till en fluffig smet.
TillsÀtt chokladsmeten till Àggsmeten under fortsatt vispning pÄ lÄg hastighet.
TillsÀtt till sist vetemjölet och vÀnd försiktigt samman till en jÀmn smet med hjÀlp av en slickepott.
TÀck din lÄngpanna med bakplÄtspapper (vik upp kanterna pÄ papperet) och hÀll upp smeten.
GrÀdda brownien i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta ut lÄngpannan och banka den försiktigt men bestÀmt mot köksbÀnken sÄ att kakan fördelas jÀmt.
StÀll tillbaka lÄngpannan i ugnen och grÀdda i ytterligare 10-15 minuter.
LÄt kakan svalna helt innan du skÀr upp den i bitar (ca 6*6 cm) och garnerar med toppingen.
Vispa allt till en fluffig och ganska fast smet. Vispa inte för lÀnge, dÄ kan det bli rinnigt.
Spritsa toppingen pÄ kakan och dekorera med valfria bÀr.