Är det så att vi kan vara överens om att det inte finns någon pasta som ser så trist ut men är sååå god som en Carbonara? Den är ju ganska omstridd här i Sverige också, huruvida den är äkta och lagad rätt eller ej…😅 Detta recept tycker i alla fall vi blir väldigt gott och det är ju det viktigaste- att man tycker att det är gott 😋
Original recept från www.instagram.com
Oct. 19, 2024
200 - 250 g pancetta eller bacon
4 st äggulor
0.5 dl riven pecorino
1 dl riven parmesan
1.5 - 2 dl pastavatten + lite extra på sidan
Svartpeppar
400 - 500 g spagetti
Starta pastakoket
Hacka och stek pancettan eller baconet ganska hårt
Blanda äggulor, ost, svartpeppar och lite av stekfettet i en skål. Späd med pastavatten, ca 1,5-2 dl. Spara gärna lite extra om du behöver späda mer.
När pastan är 1 minut fråga att vara klar, lägg den i pannan med pancetta/ bacon och häll på äggblandningen. Blanda runt ordentligt
Låt gotta till sig nån minut
Servera gärna med extra parmesan - är och njut 🤍