Jag älskar köttfärssås, så perfekt vardagsmat och att ha med sig i matlådan. Jag gillar när den har mycket smak, så det får ni här. Jag har även en del grönsaker med i köttfärssåsen som jag tycker passar. Fyra stora portioner, eller fler mindre.
Dec. 18, 2021
500 g blandfärs
250 g champinjoner
300 - 500 g morötter
5 dl matlagningsgrädde
1 hel gullök
0.5 dl heinz chilisås
1 msk soya
Cayennepeppar
Grovmald svartpeppar
Vitlökssalt
Salt
Gurka
Spenat
Tomat
6 portioner pasta
Hacka löken och bryn den så den blir lite mjuk. Morötterna ska skalas och hackas i små bitar. Sen lägger vi med morötterna med löken. Sen lägg i köttfärsen och stek. Krydda med svartpeppar, vitlökssalt och cayennepeppar (inte jättemycket men för lite sting).
Dela champinjonerna och stek dem separat i en egen stekpanna tills de får färg. Krydda med svartpeppar, salt och cayennepeppar. Bra att krydda svampen separat för då får de mer smak.
Sätt på pastavatten, salta och häll sedan i pastan. Följ instruktioner på pasta-paketet.
Häll över svampen i köttfärsen och häll i grädden, chilisås och soya. Häll på med kryddor och smaka av. Häll av pasta-vattnet när det är klart.
Ska jag göra matlådor kan jag hälla över pastan i köttfärsåsen och röra runt för då blir inte pastan torr i matlådan, tänk då gärna på att inte koka pastan för mjuk då den kan mjukna lite när den ligger med köttfärsåsen och det är varmt.
Gör gärna en grön sallad till med färsk spenat, gurka (mkt viktigt för fresh smak!) och tomat. Sen såklart ketchup till också. Hoppas det smakar!