HUSMAN med en vegetarisk twist!

Drömmer du också om en ny version av denna tidlösa klassiker? Have no fear, Pölsa is here! PERFEKT söndagsmiddag! ✨

Emma – Ett Recept

Dec. 18, 2021

Ingredienser

400 g valfri svamp, jag hade champinjon och karl johan

1 förpackning kikärtor

1 dl parmesan

0.5 dl ströbröd

2 st ägg

Hackad färsk persilja

1 st schalottenlök

2 st vitlöksklyftor

Salt och peppar

Halv gurka

Hackad persilja

3 dl grädde (eller mjölk om man är lagd åt det hållet)

1 st svampbuljong eller umamibuljong

2 msk kantarellfond

1.5 tsk kinesisk soja

2.5 msk lingonsylt

Gul lök

Potatis + önskade tillbehör för att kunna göra mos

Gör så här

BIFFAR MED SVAMP OCH KIKÄRTOR Hacka lök och stek i smör tillsammans med svamp. Tillsätt hackad/pressad vitlök och stek lite till. Ha i samtliga ingredienser i en mixer och mixa till gosig smet. Låt stå en stund så att ströbrödet får svälla och forma sen biffar och stek i smör eller olja. Ha vatten på händerna så blir det lättare att forma biffarna om det kladdar å sånt.

PRESSGURKA 1-2-3 lag 0,5 skivad gurka Hackad persilja Gör gärna detta dagen innan eller tidigare på dagen så det får stå och gotta. Om du gör det i en skål så kan du lägga en annan skål ”ovanpå” och lägg något tungt på så att de literally pressas. Gör mer om du vill, svingott att ha ståendes i kylen och håller länge 😍

SÅSERNAS SÅS 3 dl grädde (eller mjölk om man är lagd åt det hållet) 1 svampbuljong eller umamibuljong 2 msk kantarellfond 1-2 tsk kinesisk soja 2-3 msk lingonsylt S & P

Serveras med lingonsylt (eller rårörda), karamelliserad gul lök om man vill och potatismos 🤤 OBS! Glöm inte att värma mjöl och smör innan du gör moset för att undvika klibbigt mos.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.