Drömmer du också om en ny version av denna tidlösa klassiker? Have no fear, Pölsa is here! PERFEKT söndagsmiddag! ✨
Dec. 18, 2021
400 g valfri svamp, jag hade champinjon och karl johan
1 förpackning kikärtor
1 dl parmesan
0.5 dl ströbröd
2 st ägg
Hackad färsk persilja
1 st schalottenlök
2 st vitlöksklyftor
Salt och peppar
Halv gurka
Hackad persilja
3 dl grädde (eller mjölk om man är lagd åt det hållet)
1 st svampbuljong eller umamibuljong
2 msk kantarellfond
1.5 tsk kinesisk soja
2.5 msk lingonsylt
Gul lök
Potatis + önskade tillbehör för att kunna göra mos
BIFFAR MED SVAMP OCH KIKÄRTOR Hacka lök och stek i smör tillsammans med svamp. Tillsätt hackad/pressad vitlök och stek lite till. Ha i samtliga ingredienser i en mixer och mixa till gosig smet. Låt stå en stund så att ströbrödet får svälla och forma sen biffar och stek i smör eller olja. Ha vatten på händerna så blir det lättare att forma biffarna om det kladdar å sånt.
PRESSGURKA 1-2-3 lag 0,5 skivad gurka Hackad persilja Gör gärna detta dagen innan eller tidigare på dagen så det får stå och gotta. Om du gör det i en skål så kan du lägga en annan skål ”ovanpå” och lägg något tungt på så att de literally pressas. Gör mer om du vill, svingott att ha ståendes i kylen och håller länge 😍
SÅSERNAS SÅS 3 dl grädde (eller mjölk om man är lagd åt det hållet) 1 svampbuljong eller umamibuljong 2 msk kantarellfond 1-2 tsk kinesisk soja 2-3 msk lingonsylt S & P
Serveras med lingonsylt (eller rårörda), karamelliserad gul lök om man vill och potatismos 🤤 OBS! Glöm inte att värma mjöl och smör innan du gör moset för att undvika klibbigt mos.