2 st isterband
350 g potatis
2.5 dl mjölk
1 msk maizena
80 g brysselkål (två nävar)
Finhackad vitlök
Finhackad ingefära
1 tsk sambal olek
Färska rödbetor
2 dl grönkål, hackad
2 tsk risvinäger
1 st schalottenlök
0.5 st fänkål
Citronsaft
Salt & peppar
Neutral olja
Muskot, riven
Skala, tärna och koka potatisen. Koka upp vatten med lite salt och lägg i rödbetor. Ansa brysselkålen. Finhacka vitlök, ingefäran och schalottenlök. Grovhacka fänkål.
Stek brysselkål på medelvärme i olja, vitlök, ingefära, risvinäger och sambal olek. Pressa över citron. Stek isterbanden på låg-medel värme. Koka upp mjölk och rör ner maizena, muskot och salt. Vänd ner den kokta potatisen. Blanchera grönkålen.
Blanda grönkål, schalottenlök och fänkål. Ta bort skalet och halvera rödbetorna. Lägg upp allt på tallrik!