En väldigt god kycklingpaj! 🎃 Ett recept som jag fått från min vän Anne och som är väldigt god och räcker till många. Här har jag gjort halloween-edition. Du kan välja att köpa grillad kyckling eller ett billigare alternativ att steka en hel kyckling i ugnen. Det tar ca 50 min extra. Om du vill göra det enkelt för dig kan du köpa en färdig pajdeg, då blir det enklast att göra ett mönster, men du kan såklart göra din egna också.
Oct. 19, 2023
1 pkt färdig pajdeg
1 st ägg (att pensla på i slutet)
1 st purjolök
200 g champinjoner
1 msk vetemjöl
4 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
1 st kycklingbuljong
4 dl kokt ris
1 msk soya
Salt o peppar
1 st grillad kyckling
Om du vill grilla din egen kyckling så börjar du med att lägga in den ugnen. Den ska vara där i cirka 50 minuter på 200 grader. Krydda den med salt, peppar och grillkrydda.
Sätt på riset under tiden så det hinner kokas klart.
Stek purjolök och svamp i lite smör. Häll över det i en gryta och pudra över vetemjölet. Häll på grädde och buljong, blanda och låt småkoka i 10 min.
Dela kycklingen i små bitar och blanda i tillsammans med det kokta riset. Tillsätt soyan och låt det koka upp.
Smörj en stor form och häll över fyllningen. Kavla ut och lägg på pajdegen som ett lock. Nagga den lite med en gaffel så luften kommer ut. För att göra den i halloween-edition så skär ut ögon och mun. Pensla på med ett ägg innan den går in i ugnen.
Grädda i ugnen 225 grader i 20 minuter och servera med en sallad.