Pastasås med bacon och ädelost, en klassiker här hemma som får högsta betyg av lillan☺️ Hon begärde såsen även till laxen ikväll😅
Original recept från www.instagram.com
Oct. 16, 2024
1 pkt bacon strimlat
1 st finhackade gul lök
150 st champinjoner, skivade
1 msk mjöl till redning
Ädelost på tub efter smak
3 - 4 dl grädde/ mjölk
1 st skvätt soja
Salt o peppar
Fräs svampen en stund, salta o peppra lite. Tillsätt bacon och lök, fräs med en stund till. Pudra över mjöl och blanda runt, tillsätt lite vatten lr mjölk och rör runt. Häll sedan på grädde och mjölk beroende på hur tjock sås du vill ha. Smaksätt med ganska mkt ädelost, låt koka ihop o häll i en skvätt soja. Smaka av med salt o peppar och ev. mer ädelost. Servera gärna med bandspagetti🤗